tirsdag 17. november 2009

Diett


Etter å ha vært i Tromsø og sett hvor tynne alle er blitt etter at de sluttet å spise brød, poteter, ris og pasta er jeg bare nødt til å prøve det samme opplegget. Så, i går var jeg på Meny og hamstret grønnsaker. Dagens middag er derfor sterkt påvirket av den nye matfilosofien. Og til dere som ønsker forslag til middager som lar seg fikse i en fei, så er dette ideelt.

Riv opp litt forskjellig bladsalat på tallerkenen. Snitt 4-5 cherrytomater i to og spre otover, sammen med litt agurk. I dagens variant har jeg bare lagt på noen biter mozarella i tillegg, men denne retten fungerer helt greit som "man tager det man haver". Bruk de grønnsakene du har og liker (paprika, selleri, løk, mais, oliven, fetaost fungerer også). Deretter steker du en kyllingfilet som du skjærer i skiver og legger på toppen mens den enda er varm. I dag skar jeg kyllingen i strimler først og stekte den med en dasj curry-powder (den typen du kjøper på innvandrerbutikker - må ikke forveksles med norsk karri) og salt. Dressingen lager du av en halvdel sæterrømme og en halvdel majonaise, smakt til med karri (norsk type denne gang). Lett og mett i en fart!

1 kommentar:

  1. Et tips; lag en marinade av hvitløk, dijonsennep og balsamicoeddik. Legg kyllingen/svinefilet eller annet i marinaden og sett i kjøleskapet i en halvtimes tid. Stek og ha over evt. salat eller grønnsaker. Supergodt. Kan også brukes som kald lunsj.

    SvarSlett