tirsdag 30. november 2010

Grove elgkarbonader

For et par uker siden fikk vi tibud om å kjøpe elgkjøtt og i går kom ferdig partert og pakket kjøtt i hus. Noe av kjøttet er nå malt opp til elgkjøttdeig og selv om en del havnet rett i fryseboksen lagde vi også et par store porsjoner elgkarbonader. Kjekt å ha nesten ferdige middager klare i fryseren. Om noen er interessert i oppskriften så er den omtrent sånn som dette:
2 kg malt elgkjøtt
2 løk (malt sammen med kjøttet)
4-5 fedd hvitløk (også malt sammen med kjøttet)
Ca 1-2 ss salt
Ca 1 ss malt sort pepper
5 toppede ss potetmel
4-5 dl lettkokt havregryn
Ca 1/2 l vann
2 egg
margarin til steking


Ha salt og pepper i kjøttet og la det blandes en stund i kjøkkenmaskinen. Ha deretter i havregryn og potetmel og bland godt. Spe med vann inntil deigen er passe. Ha til sist i eggene og la deigen eltes godt i mikseren.

Fukt hendene og form massen til passe store karbonader som stekes i varm panne med masse margarin.

Smaker nydelig med hjemmelaget brunsaus, kokte nypoteter eller hjemmelaget potetmos og ertestuing (NB! ikke fra pose).

Nyt :)

2 kommentarer:

  1. Det er også godt å tilsette sennep i kjøttdeigen.

    SvarSlett
  2. ser deilig ut,.skal prøve oppskrifta di.

    SvarSlett