Ok, Daniel. Her kommer den oppskriften på brownies som jeg har brukt i alle år.
Ingredienser:
2 plater mørk kokesjokolade (200 g)
250 g margarin
4 dl sukker
5 egg
2 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel
250 g hakkede hasselnøtter (halvparten er pynt og kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad og la den avkjøle litt. Grovhakk hasselnøtter med kniv. Rør margarin og sukker hvitt, tilsett eggene ett om gangen, mens du pisker godt. Rør inn sjokolade, sikt inn vaniljesukker og mel. Rør til slutt inn halvparten av hasselnøttene (125 g). Nøttene kan erstattes med mandler om noen er allergiske, men hasselnøtter smaker best.
Hell røren i langpanne fóret med bakepapir. Fordel resten av nøttene på toppen og trykk dem lett ned i deigen. Stek kaken på 170 grader i ca 45 min. Avkjøl kaken og del opp i ruter. Kaken egner seg meget godt til frysing.
Bilde kommer når jeg har bakt kaken neste gang.
Klem fra mamma
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar