mandag 26. oktober 2009

Ritas suksesstopper

Dette er en variant av suksessterten (se nedenfor) inspirert av oppskriften på Sarah Bernhard. Disse egner seg godt til å fryse og kan tas opp bare 10 min før servering. Og fordi de har en tendens til å forsvinne fort er det like greit å lage en stor porsjon med en gang. Så her kommer en oppskrift på ca. 100 stk. (Oppskriften kan lett halveres om man vil lage færre).



Bunner:
400 g finmalte mandler
440 g siktet melis
6 eggehviter

Fyll:
Som for suksessterte.

Glasur:
6 pl mørk kokesjokolade
20-30 g delfiafett

Bland finmalte mandler (ref. mammas suksessterte) og melis. Pisk eggehvitenen og vend mandelmassen forsiktig inn. Legg deigen som små pletter ut på bakeplate med teskje. Ikke lag dem for store. Stekes mist i ovenen på 175-180 grader i 12 min.

Lag to porsjoner suksesstertefyll og avkjøl det. Fordel små topper med smørkremen på mandelbunnene. Smelt kokesjokolade og delfiafett og dypp toppen av plettene i sjokoladen. Avkjøles i fryser. Server som dessert eller som konfekt til kaffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar