søndag 28. november 2010

Tradisjonell Bacalao

Nå er det en stund siden jeg la inn forrige oppskrift, men på fredag laget jeg Bacalao og her kommer oppskriften.Denne rekker godt til omlag 8 personer 

 
Jeg fordelte oppskriften på to gryter, noe som
gjorde at jeg kunne lage en mild og en sterk porsjon.
Dette er den lille gryta.
2 kg poteter, skrelte 

4 store, gule løk 

1,5 kg klippfisk 

4-5 bokser hakkede tomater

3-4 ss tomatpuré
10-12 fedd hvitløk
3 paprika, skåret i strimler
2-3 chili, frøene fjernet og hakket 

3 laurbærblad 

2-3 ts paprikapulver
5 dl olivenolje 


Pynt: 200 g sorte oliven

Legg klippfisken i rikelig med vann i ca 6-8 timer (Noen klippfisktyper skal ha lengre utvanningstid - sjekk med leverandøren).

Skjær løkene i to og deretter i skiver. Skjær poteter i tykke skiver og fisken i passé biter. Skjær paprika i strimler og hakk chili og hvitløk.

Legg poteter, løk, paprika, chili, hvitløk og fisk lagvis i en stor gryte. Strø paprikapulver over fisken og kvern litt pepper over. Hell noe av de hakkede tomatene mellom lagene. Ha laurbærblad og klatter med tomatpure på toppen og hell olivenolje over det hele.

La det koke på svak varme i omtrent to timer. Ha på sorte oliven de siste fem minuttene av koketiden. Serveres med noe godt brød, gjerne foccacia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar