mandag 26. oktober 2009

Enkel ostekake


Bunn:
100 g lettkokte havregryn
150 g Sweetmeal kjeks
125 g margarin
2 ss brunsukker
1 ts kanel

Ostefyll:
1 pk sitrongelé
250 g kremost (naturell eller appelsin/ananas)
110 g melis
1 boks sæterrømme (ca. 2,5 dl)
1 ts vaniljesukker (ordentlig)
3 dl kremfløte

Pynt:
1 pk gelé (sitron eller kiwi)

Fremgangsmåte:
Smelt 1/3 av margarinen og rist i havregryn og brunsukker lett over middels varm stekepanne. Legg til side og smelt resten av smøret, knus kjeksen og ha i kanel. Varm opp lett (sett til bittelitt ekstra smør om massen er veldig tørr) og bland i havregrynsmassen. Trykk blandingen lett ned i ei kakeform. Tips: legg ringen rett på kakefatet.

Kok opp 2,5 dl vann og rør i 1 pk sitrongelé. Avkjøl, men ikke la stivne. Bland sammen kremost, siktet melis, vaniljesukker og rømme. Visp krem. Bland sammen ostemassen og kremen. Rør den avkjølte geleen i ostekrmen. Hell massen over kakebunnen og sett kjølig. Lag en pakke gele etter anvisningen på pakken. Avkjøl og hell forsiktiv over ostemassen før den blir stiv. La kaken stå kjølig til geléen har stivnet.

Tips: La ostekaken stå ca 15-20 min i romtemperatur før servering. Da kommer smaken bedre frem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar